1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. Tajine

Tajine

Door: lekkerkoken1

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 24-02-2002

Ingrediënten


1 kilo riblappen, 3 uien, 2 teentjes knoflook, 4 tomaten, 2 venkelknollen, 300 gram doperwten, 3 eetlepels slaolie, 3 eetlepels olijfolie enkele draadjes safraan, verse koriander, 1,5 theelepel gemberpoeder, zout, verse zwarte peper



Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij het vlees in grote brokken. Pel en snipper de uien en de knoflook. Ontvel de tomaten en snij ze in stukjes. Maak de venkel schoon en snij iedere knol in 8 stukken.

Bereidingswijze

Zet de tajine op een vlamverdeler op het vuur, schenk de olie erbij en voeg het vlees toe. Bak het vlees met de verse zwarte peper, de draadjes safraan, het gemberpoeder en wat zout ongeveer 10 minuten op een middelgroot vuur. Voeg vervolgens de uien, de knoflook, de tomaten, en de verse koriander toe en bak dit enkele minuten mee. Voeg zoveel water toe dat het vlees net onder staat. Laat het geheel met deksel ongeveer 2 uur stoven. Verdeel de stukken venkel en de doperwten over het vlees. Schep wat stoofvocht erover en laat het geheel nog een uur stoven.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerkoken1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top