Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. Tajine

Tajine

Door: lekkerkoken1

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 24-02-2002

Ingrediënten


1 envelopje saffraan 2 uien 1 sinaasappel 3 el olijfolie 4 kipfilets in blokjes 1 thl gemberpoeder 1 thl kaneelpoeder 1/2 thl korianderpoeder 1/2 thl Djintan peper, zout 2 dl Struik kippenbouillon 200 gr abrikozen 1 el honing 3 eetl fijngehakte peterselie 100 gr amandelen.



Ontdek meer:

Voorbereiding

- week de saffraan 10 minuten in de warme bouillon - pel en snipper de uien - boen de sinaasappel onder stromend water schoon - rasp de sinaasappelschil dun af. - rooster de amandelen in een droge koekepan lichtbruin. houd er een paar achter voor de garnering en maal de rest in een Keukenmachine fijn.

Bereidingswijze

Verhit olie in de Braadpan en bak de kip rondom bruin. Voeg de uien, sinaasappelrasp,gemberpoeder, kaneelpoeder,koriander,komijn(djintan), peper en zout naar smaak toe en schenk er de saffraanbouilon aan toe. Breng alles aan de kook. Voeg de abrikozen en amandelen toe en laat dit 5 minuten garen. Schep de honing door de saus. Garneer het gerecht met de peterselie en de achtergebleven amandelen



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerkoken1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top