theebrood met walnoten en appel

  • Engels, Brood
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 24-02-2002

Een engelse cake.
Lekker bij een high tea, maar ook bij de koffie, of een picknick.

Deel dit recept

Ingrediënten
*1 grote appel, *50 g gehakte walnoten, *125 g bruine basterdsuiker, *125 g zachte boter, *125 g rozijnen, *2 grote eieren, *1 el honing, *175 g zelfrijzend bakmeel, *50 g volkorenmeel, *1 tl koekkruiden, *snufje zoutEvt. kan je een gedeelte van de walnoten vervangen door pijnboompitten.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
1 grote cakevorm (900 grams) of 2 kleinere (450 grams), mixer

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 gr. C. Vet een groot (900 g) cakeblik in (of 2 kleinere van 450 g) en bekleed ze daarna met bakpapier.

Bereidingswijze

Schil de appel, verwijder het klokhuis, en hak of snijd hem in kleine stukjes.Doe alle ingredienten in een grote kom en meng 2 minuten met de mixer op de hoogste stand.Doe het mengsel in de klaargemaakte vormen. Bak de cakes ongeveer een uur in de oven op 180 gr. C - gasstand 4. Verlaag dan de temperatuur naar 160 gr. C - gasstand 3 en bak de cake(s) nog 15-20 minuten. Haal uit de oven en laat op een rooster afkoelen.

Bron

The complete Farmhouse Kitchen Cookbook

Serveertip

Serveer geheel koud, in plakjes gesneden en besmeerd met boter.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pejramakers avatar
pejramakers 19-04-2010

erg lekker, wel machtig.gr.Patrick

recipe-box avatar
recipe-box 03-07-2002

deze zet ik ook favoriet, is lekker makkelijk ook noch. tanja.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten