1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. theebrood met walnoten en appel

theebrood met walnoten en appel

  • Engels, Brood
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 24-02-2002

Ingrediënten


*1 grote appel, *50 g gehakte walnoten, *125 g bruine basterdsuiker, *125 g zachte boter, *125 g rozijnen, *2 grote eieren, *1 el honing, *175 g zelfrijzend bakmeel, *50 g volkorenmeel, *1 tl koekkruiden, *snufje zout
Evt. kan je een gedeelte van de walnoten vervangen door pijnboompitten.


Verder heb je nodig


1 grote cakevorm (900 grams) of 2 kleinere (450 grams), mixer


Een engelse cake.
Lekker bij een high tea, maar ook bij de koffie, of een picknick.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 gr. C. Vet een groot (900 g) cakeblik in (of 2 kleinere van 450 g) en bekleed ze daarna met bakpapier.

Bereidingswijze

Schil de appel, verwijder het klokhuis, en hak of snijd hem in kleine stukjes.
Doe alle ingredienten in een grote kom en meng 2 minuten met de mixer op de hoogste stand.
Doe het mengsel in de klaargemaakte vormen.
Bak de cakes ongeveer een uur in de oven op 180 gr. C - gasstand 4. Verlaag dan de temperatuur naar 160 gr. C - gasstand 3 en bak de cake(s) nog 15-20 minuten.
Haal uit de oven en laat op een rooster afkoelen.

Serveertip

Serveer geheel koud, in plakjes gesneden en besmeerd met boter.

Bron

The complete Farmhouse Kitchen Cookbook



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van catherin


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van catherin
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top