1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese keuken
  4. Bisque van schaaldieren

Bisque van schaaldieren

Door: toetie007

  • Chinees, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-02-2002

Ingrediënten 4 personen


VOOR DE WONTONS: 300gr. rauwe gepelde scampi; 4 lente-uitjes; 1 eetl. geraspte gember; 1 teentje knoflook; 1 eetl. sesamolie; 1 eetl. vissaus; hot chilisaus; 1 pakje wontons (diepvries)
VOOR DE BISQUE: 2 eetl. olie; de schalen van de scampi; 300gr. ongepelde garnalen; 1 ui; 2 wortelen; 1 soep-selder; 1 prei; 2 tomaten; 1 laurierblad; 1 takje tijm; 1 teentje knoflook; 1dl. witte wijn; 1 etl. tomatenpure; 1dl. room; bieslook


Verder heb je nodig


Een stomer zou handig zijn voor de wontons.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Wontons: mix de scampi, lente-uitjes, gember, knoflook, sesamolie, vissaus en chilisaus fijn. Spreid de wontonvelletjes uit en doe in het midden van elk velletje een theelepel van het mengsel. Vouw de wontons dicht en plak de uiteinden aan elkaar met wat water.
Bisque: de groenten grof snijden.

Bereidingswijze

Bak in de hete olie de scampischalen, voeg de garnalen, de grofgesneden groenten en de kruiden toe. Giet de wijn erbij, laat even koken en voeg water toe tot alles net onder staat. Laat 30 minuten sudderen. Giet de soep door een fijne zeef.
Stoom de wontons even gaar.
Meng de tomatenpuree en de room onder de soep en breng het geheel aan de kook.

Serveertip

Verdeel de soep over de borden, doe er de wontons in en garneer met bieslook.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van toetie007
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top