Speklapjes met tomatensaus

  • Engels, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 24-02-2002

Speklapjes anders, supergemakkelijk

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
*ca. 1 pond tomaten (of een blik van ca. 400 g), *2 laurierblaadjes, * 10 peperkorrels, of een flinke snuf gemalen peper, *klont boter, *zout, *3 speklapjes, *1 tl suiker,
Extra nodig voor de saus: 1 el havermout of 1-2 el verse broodkruimels - wit of bruin
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenvaste schaal, evt. met deksel

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 150 gr. C.

Bereidingswijze

Doe de ontvelde en in blokjes gesneden tomaten, de laurierblaadjes, peperkorrels en boter in de ovenvaste schaal. Voeg het zout toe en leg de speklapjes erbovenop. Leg het deksel op de schaal (of evt. goed bedekken met aluminiumfolie) en zet de schaal in de oven. Keer het vlees af en toe. Als het vlees gaar is haal je het even uit de schaal. Verwijder de laurierblaadjes. Voeg de suiker bij het tomatenmengsel en roer de havermout of de broodkruimels erdoor. Leg het vlees weer bovenop het mengsel, en zet de schaal zonder deksel nog 10-15 minuten in de oven.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten