Walnoot-ricotta volkorenbrood

  • Nederlands, Brood
  • > 120 min.

Dien dit, met geroosterde walnoten op smaak gebrachte, brood, dun gesneden en geroosterd en met kaas belegd op.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
65 gram grofgehakte walnoten,
175 ml water,
175 gram ricotta,
1 1/2 eetl boter,
3 eetl. suiker,
1 1/2 theel. zout,
270 gram broodmeel,
195 gram volkorenmeel,
2 1/4 theel gist.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
BROODMACHINE

Bereidingswijze

Strooi de walnoten op een klein bakblik en zet dat 7 tot 12 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven, Houd zorgvuldig in de gaten en draai en schud ze regelmatig om want ze verbranden snel. Neem ze zodra ze bruin zijn uit de oven en laat afkoelen. Hak ze, zodra ze bruin zijn, uit de oven en laat afkoelen. Hak ze ofwel met de hand fijn of laat ze in een keukenmachine tot de consistentie van koekkruimels draaien. Doe de walnoten en de overige ingredienten in de broodvorm in de door de fabrikant aanbevolen volgorde. Stel in op volkorenbrood, medium korst en druk op start.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marianneoud avatar
marianneoud

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten