Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Engelse keuken
  5. Applecrumble

Applecrumble

Door: m_verhaegh

  • Engels Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-02-2002

Ingrediënten 4 personen


5 of 6 zure kookappels (Bramleys zijn perfect), 2 kopjes volkoren meel, 1 kopje havervlokken, suiker naar smaak (4 eetlepels), 40-50 gr margarine, kaneel als je dat lekker vindt.
En suiker voor de appels.


Verder heb je nodig


Oven, iets diepere kom die in de oven kan.
Ovenschaal is te ondiep voor dit gerecht.


Warm echt Engels toetje

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak eerst de topping: meng meel, havervlokken, suiker en margarine tot je een grove kruimige mix krijgt. Kan met de hand of met een Keukenmachine.
Schil de appels en snijd ze in partjes - niet te kleine stukjes anders kookt het echt tot appelmoes en het is net lekker als je de stukjes nog proeft.

Bereidingswijze

Appels onder in de kom, met suiker naar smaak toegevoegd.
Topping mix eroverheen.
Bak in de oven op 180-200 graden voor een half uur.

Serveertip

Erg lekker zonder iets, maar in Engeland wordt het ook wel geserveerd met vanille ijs - het contrast van de warme applecrumble met het koude ijs is heerlijk.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van m_verhaegh
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top