Italiaanse spinazietaart

  • Italiaans, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-02-2002

In een woord heerlijk en zo klaar! Met spinazie en feta

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pakje diepvries bladerdeeg; 60 ml olijfolie; 1 fijngesnipperde ui; 1 geperst teentje knoflook; 250 gr gehalveerde champignons; 200 gr feta (verkruimeld); 60 gr gehakte spinazie; 10 zongedroogde tomaten; 2 el fijngehakte basilicum; zout; peper; 2 losgeklopte eieren
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal

Bereidingswijze

Vewarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi het bladerdeeg. Verhit de olie en bak de ui en knoflook goudbruin, voeg de champignons toe en bak ze mee. Voeg de spinazie toe en bak mee tot deze geslonken is. Laat uilekken in een vergiet. Doe alles in een kom ebn voeg feta, zongedroogde tomaten, basilicun, peper, zout en losgeslagen eieren toe. Bedek ondertussen een ronde ingevette ovenschaal met plakjes deeg, plak ze op elkaar met wat water. Knip het deeg 1 cm over de rand weg. Vul het deeg met de spinazievulling en bedek met het overige deeg. Vouw de onderste laag deeg over de bovenste en druk op elkaar met een vork. Strijk olijfolie over de bovenkant en prik er met een vork gaatjes in. Zet 20 min. in het midden van de oven.

Serveertip

Serveer met een groene sla met pijnboompitjes.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ecureuil avatar
ecureuil 11-08-2014

Misschien moet de 60 gram spinazie eigenlijk 600 zijn? http://www.smulweb.nl/recepten/925784/Italiaanse-spinazietaart

lisalekker avatar
lisalekker 06-08-2014

super lekker!!! ik maak het regelmatig om mee te nemen voor een picknick

kolsterrob avatar
kolsterrob 23-06-2009

Lekker Hoor! Ik heb er een variatie op gemaakt, met gehakt en pistache nootjes.

metata avatar
metata 02-04-2008

Lekkere variant op een gewone spinazieschotel. Deze ga ik snel proberen, dank voor het recept!

jozianne avatar
jozianne 25-01-2003

Lijkt me heerlijk, ik neem het graag van je mee, groetjes Jozianne

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten