Paella Costa Brava

  • Spaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-02-2002
  • Paella Costa Brava

    Paella Costa Brava

    Paella Costa Brava

het zoveelste recept maar het is wel MIJN recept (samenvoeging van al mijn paellaervaringen)

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
5oo gram rissottorijst
1 ui
3 teentjes knoflook
2 ons verse sperciboontjes
4 tomaten
1 1/2 ons chorizo
5 osn kippenvleugeltjes
zakje spaanse paellakruiden (of kipkruiden)
2 ons mager varkensvlees
3 ons gamba?s
4 ons mosselen
3 ons inktvis (schoongemaakte calamares)
0,8 liter visbouillon
1 gram saffraandraadjes
citroen
olijfolie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

ui en knoflook pellen en snipperen, sperciboontjes en tomaat in kleine
stukjes snijnden
varkensvlees en chorizo in kleine blokjes snijden. calamares in
kleien blokjes snijden en mosselen in stromend water zetten en
schoonboenen.
bouillon warm maken en saffraandraadjes er in doen.
Oven voorverwarmen op 200?C

Bereidingswijze

olie in koekenpan doen en kippenvleugels gekruid met de paella of kipkruiden
rondom bruinbakken. plusminus 10 minuutjes
In een andere grote koekenpan of wok de ui en de knoflook fruiten, als deze glazig worden
de tomaat, sperciboontjes en de chorizo toevoegen. Op iets lager vuur doorbakken.
Kippen vleugels uit de pan halen en in hetzelfde vet het varkensvlees om en om aanbakken.
Als dit aangebakken is bij het groentenmengsel doen. Daarna blokjes calamares bakken en
daarna ook bij het groentennmengsel doen.
Ondertussen in een pannetje met twee eetlepels water de mosselen in een paar minuutjes koken.
In de lege pan in een beetje olijfolie de rijst glazig bakken. Als dit klaar is ook bij het
groentenmengsel doen.
dan een paellapan pakken met een doorsnede van ongeveer 35 cm.
het rijst-groentenmengsel in deze pan doen en verspreiden over de bodem de bouillon er
overheen gieten en goed doorroeren. kippenvleugels, mosselen en gamba?s eroverheen verspreiden
afdekken met alufolie en 20 minuten in de hete oven zetten. Na 20 minuten folie eraf halen en
nog 10 tot 15 minuten zonder folie in de oven.
citroenen in 8 partjes snijden op de paella leggen en serveren met de pan op de tafel.

Serveertip

zoals je ziet voeg ik geen zout of andere kruiden toe dan alleen bij de kippenvleugels.
alle smaken vloeien samen tot een geur en smaakpotpourie
Eet smakelijk

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

kenzot avatar
kenzot 06-07-2009

Ik heb ipv de intvis, zeevruchten gebruikt . En ik had ook geen paellakruiden maar kipkruiden gebruikt.. Heertlijk was het !!

hongerleier avatar
hongerleier 02-03-2002

ik heb je recept meegenomen,aan je "moeder" te horen moet het wel lekker zijn,kijken of ik aad en de kinderen ook zo gek krijg het te eten!haahhaahahaha

tvp211233 avatar
tvp211233 24-02-2002

wij werden uitgenodigt tegen betaling van 2 flessen wijn , maar het was meer dan waard we zijn al 25 jaar spaanse vacantie gangers maar we hebben zelden zo,n lekker gegeten zelfs je vader is bekeerd wat mij nog niet is gelukt chapeau mijn zoon je moeder

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten