Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Milky way bavarois

Milky way bavarois

Door: ine_p

  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 23-02-2002

Ingrediënten 6 personen


* 8 gram gelatine ( 4 blaadjes )
* 5 stuks milky way
* 1 dl hete melk
* 3 eieren
* 100 gram suiker
* 3/4 liter slagroom



Luchtige chocolade pudding.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Week de gelatine in koud water. Zeker een half uur. Verdeel de eieren .

Bereidingswijze

- Snijd de milky way in kleine stukjes en zet die met de hete melk in een waterbad ( of heel zacht op het vuur )om op te lossen. Roer het geheel als een glad papje.
- Los de gelatine op in de hete melk.
- Klop de eidooiers met 1/3 van de suiker luchtig , totdat het een licht gele kleur heeft, doe ze bij het chocolade mengsel en laat afkoelen.
Let op voor de eieren moet het mengsel warm zijn !!!!!, maar niet te heet, het mengsel gaat schiften.
- Klop de slagroom met 1/3 van de suiker bijna stijf;zet dat zolang in de koelkast.
- Klop de eiwitten, voeg hier de rest van de suiker toe.
Doe 2/3 van de slagroom in een grote kom en meng er luchtig het eiwit door.

Schep hierdoor( nadat het mengsel koud is ) het afgekoelde en iets geleiachtige chocolade mengsel doorheen.
Niet meer kloppen.

Serveertip

Garneer met de overgebleven slagroom en met Milky Way vlokken die u krijgt door in het vriesvak afgekoelde milky way te raspen.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ine_p
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top