Rozenbottelsoep
- Nederlands, Soep
- 10-20 min.
Ingrediënten
1,5 l water, *150 g (gedrooogde) schoongemaakte rozenbottels, *1,5 dl suiker, *2 koffielepels aardappelmeel 1 dl waterBenodigdheden
evt. een keukenmachine
Voorbereiding
De rozenbottels moeten schoongemaakt zijn. Dat is geen rekening mee gehouden bij de bereidingstijd.
Schoonmaken doe je zo: Rozenbottels wassen en in tweeen snijden. Haal de pitjes en het haar eruit met een lepel. Gebruik ze onmiddellijk. Als je ze pas later wil gebruiken, spreid je ze uit op een plankje om ze te laten drogen.
Bereidingswijze
Maal de rozenbottels of stamp ze fijn in een vijzel. Kook het water, leg de rozenbottels erin en laat ze 5 min koken. Zeef de rozenbottels eruit en doe de soep weer in de kookpot. Voeg er suiker aan toe. Meng aardappelmeel met het extra water. Giet dat bij de soep en kook goed door. (De resten van de rozenbottels kan je nog eens gebruiken).