Rozenbottelsoep

  • Nederlands, Soep
  • 10-20 min.

Deel dit recept

Ingrediënten
1,5 l water, *150 g (gedrooogde) schoongemaakte rozenbottels, *1,5 dl suiker, *2 koffielepels aardappelmeel 1 dl water
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

evt. een keukenmachine

Voorbereiding

De rozenbottels moeten schoongemaakt zijn. Dat is geen rekening mee gehouden bij de bereidingstijd.
Schoonmaken doe je zo: Rozenbottels wassen en in tweeen snijden. Haal de pitjes en het haar eruit met een lepel. Gebruik ze onmiddellijk. Als je ze pas later wil gebruiken, spreid je ze uit op een plankje om ze te laten drogen.

Bereidingswijze

Maal de rozenbottels of stamp ze fijn in een vijzel. Kook het water, leg de rozenbottels erin en laat ze 5 min koken. Zeef de rozenbottels eruit en doe de soep weer in de kookpot. Voeg er suiker aan toe. Meng aardappelmeel met het extra water. Giet dat bij de soep en kook goed door. (De resten van de rozenbottels kan je nog eens gebruiken).

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

maartje-flora avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten