Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Thaise keuken
  4. groene rundvleescurry

groene rundvleescurry

Door: kuyerelfrink

  • Thais,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-02-2002

Ingrediënten 4 personen


2 eetl. olie.3 eetl. groene currypasta.350 gr. entrcote of lendebiefstuk, in reepjes gesneden.4,25 dl. dikke kokosmelk. 2 eetl. vissaus.4 kaffir-limoenblaadjes, gehalveerd. 8 klein (witte)aubergines, in vieren gesneden. 2 grote rode chillipepers, in de lengte in vieren gesneden.2,5 cm. galangawortel, in plakjes.1 theel. palmsuiker of rietsuiker


Verder heb je nodig


Wok


Een curry met een volle smaak waarvoor eersteklas biefstuk, aubergines en groene currypasta worden gebruikt

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olie in een wok, voeg de currypasta toe en bak al roerende 2 min. voeg de reepjes vlees erbij en roerbak ze 2 min. of totdat het vlees van kleur verandert.
roer de kokosmelk en de vissaus erbij en breng het mengsel aan de kook. laat het 5min. koken en roer af en toe. temper het vuur en voeg de kaffie-limoenblaadjes, aubergines, chillipepers, galanga en suiker toe. laat alles 5 - 10 min. sudderen of totdat de aubergine zacht is



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kuyerelfrink
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top