Brownies

  • Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 22-02-2002

Bereiding: 25 min. Kooktijd: 30 min.

Ingredienten voor 4 personen
van"stienemie2000"

Deel dit recept

Ingrediënten
100 g chocolade: Dessert, Fondant;
75 g boter;
65 g suiker;
25 g bloem;
2 eieren;
60 g gepelde noten;
1/4 koffielepel kaneel
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
een vierkante vorm van ongeveer 15 cm
perkamentpapier
een rooster voor gebakjes
een elektrische mixer

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 150? C (th. 4).
Bereid de brownies: laat de boter in een steelpannetje op een zacht vuurtje smelten, terwijl u er wel op let dat het niet kookt. Haal de pan van het vuur. Giet de boter in een slakom, voeg de suiker toe en meng alles goed door elkaar met een houten lepel. Laat dit afkoelen tot het lauw is.
Breek de chocolade in stukjes en laat deze smelten au bain-marie.
Breek een ei en voeg dit bij het boter-suikermengsel, giet er vervolgens de helft van de bloem bij en meng alles goed door elkaar. Voeg daarna het tweede ei toe, alsook de rest van de bloem en meng alles tot de pasta goed glad is en geen klonters meer bevat.
Giet de chocolade bij de pasta en meng opnieuw. Verbrijzel de gepelde noten tot grote kruimels. Voeg ze bij de pasta, alsook de kaneel. Meng alles opnieuw goed onder elkaar.
Snij een vel perkamentpapier af dat groter is dan uw bakvorm. Beboter dit vel aan de beide zijden en bekleed er dan de bakvorm mee. Giet de pasta er bovenop en plaats de vorm in de oven.
Laat dit gedurende 30 min. bakken in de oven, nog steeds op dezelfde temperatuur (150?C).
Haal de vorm uit de oven. Haal de nog warme brownie eruit, plaats hem op het gebakjesrooster en laat hem afkoelen.
Ondertussen kan u de brownie die reeds afgekoeld is verdelen in zo?n 25 vierkantjes van 3 cm groot

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten