Rundvlees Stifado

  • Grieks, Hoofdgerecht
  • > 120 min.

Een heerlijke maar machtige Griekse stoofschotel

Deel dit recept

Ingrediënten
1 kg. runds-of kalfsvlees, 1 kg. zeer kleine sjalotjes, 1 grote ui, 4 teentjes knoflook, 4 tomaten, 4 laurierblaadjes, 1 takje rozemarijn, 3 kruidnagels (heel), 1 thl oregano, 1 pijpje kaneel, zout, peper, 2 eetlepels azijn, 1 glas rode wijn, 180 gr. olijfolie.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 4138,14 kcal
Koolhydraten 100,54 g
Eiwitten 288,58 g
Vetten 270,56 g

Voorbereiding

Zet de sjalotjes enkele uren onder water, pel ze dan (Zo traan je minder bij het schoonmaken), kook ruim water en laat de sjalotjes even enkele minuten opkoken, giet ze af. Snijd het vlees aan stukken en pel de tomaten, hak ze in kleine stukjes, hak de knoflook en de ui (niet de sjalotjes) in stukjes.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een ruime pan, bak het vlees rondom aan, blus het af met de wijn, schep het vlees uit de pan en houd het apart, voeg de ui en de knoflook toe, laat dit even fruiten en voeg de tomaat, azijn, en de kruiden toe, alsmede een half glas water, leg het vlees hier bovenop en laat dit 1 uur op middelhoog vuur zachtjes stoven, controleer af en toe of er nog water bij moet, voeg dan de sjalotjes toe en laat het nog 1,5 uur stoven, (ook nu af en toe controleren of er nog water bij moet.
Verwijder eventueel het kaneelpijpje en de laurierblaadjes voor het opdienen.

Serveertip

Kan worden opgediend naar keuze, met rijst, aardappelpuree, gekookte aardappelen, zelfs frietjes kan, alhoewel ik dat persoonlijk de minste combinatie vind, of enkel met stokbrood. Wat fettakaas ter aanvulling en enkele olijven is ook een goede combinatie.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

diny45 avatar
diny45

Doorsturen

Home Recepten