Chimichanga's met chilikip.

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 21-02-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
4 kippenborstfilets
2 tl peper
1 tl chilipoeder
125 ml olie
2 tenen knoflook
1/2 tl extra chilipoeder
500 gram kleine champignons
6 bloemtortilla's ( kant en klaar )
Verse tomatensalsa
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Braadpan en oven.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 graden ( stand 2-3 ).
Bestrooi de kip met peper en chilipoeder.verhit de helft van de olie in een braadpan,voeg de kipfilets toe en bak beide kanten 3-4 minuten,totdat ze door en door gaar zijn.Laat ze afkoelen en scheur ze met een vork in kleine stukjes.Doe de resterende olie in de pan en fruit knoflook en extra chilipoeder 1 minuut.
Voeg de champignons toe en roerbak ze 3-4 minuten.Voeg de kip toe en roer alles goed om.Zet het opzij.
Wikkel de tortilla's in aluminiumfolie en leg ze 10 minuten in de oven om zacht te worden.Werk snel en met 1 tortilla tegelijk,laat de rest in de folie.
Schep wat vulling in het midden en doe er 2 eetlepels tomatensalsa op.
Vouw de zijden naar binnen en vouw ze als een envelop dicht.
Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak 2 chimichanga's per keer.Draai ze regelmatig en voorzichtig om,zodat beide kanten licht goudbruin worden.Serveer ze met de resterende tomatensalsa,wat mexicaanse rijst en een lepel zure room.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten