Paprika-uiensoep

  • Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 21-02-2002

(voor 2 personen ) Van:
"M.Welman"

Deel dit recept

Ingrediënten
400 gr uien
1 verse rode paprika
2 tenen knoflook
2 tabletten runderbouillon
2 liter water
4 eetlepels bloem
1 klein blikje tomatenpuree (70gr)
2 eetlpels olijfolie
50 gr margarine

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak de uien schoon en snij ze in ringen, snij de paprika in stukjes (zonder
de zaden en de lijsten natuurlijk)
Verhit de olie in een hapjespan en laat hier de margarine in smelten.

Fruit in het vet de uien, paprika en de fijngesneden knoflook

Als de uien glazig zijn geworden doet u lepel voor lepel de bloem erbij en
roert U dit met een spatel snel door de massa. Er onstaat dan een
deegachtige dikke brij (rou). Haal de pan van het vuur.

Zet een pan met de bouillon tabletten op en breng dit aan de kook. Voeg twee
soeplepels kooknat toe aan de roe in de hapjespan en meng dit. Daarna haalt
u de pan van het vuur en voeg de bouillon toe aan de inhoud van de
hapjespan.

Het geheel nog even aan de kook brengen en ca 5 min door laten koken.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten