Uiensoep

  • Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 21-02-2002

Maaltijdsoep:eeuwenoud recept van een maaltijdsoep uit Huesca (Navarra)
Werd vroeger s`morgens al om 5 uur gegeten door de landarbeiders zodat ze er
een poosje "tegenaan" konden.Van:
"M.Welman"

Deel dit recept

Ingrediënten
500 gram uien
1 liter zeer krachtige runderbouillon (mag ook "fond" zijn)
Olijfolie
Grof gestampte zwarte peperkorrels (en eventueel zout naar smaak,maar eerst
proeven)
1 (bolle) eetlepel bloem
(vers) stokbrood
Minstens 150 gram pittige kaas, geraspt (geiten of schapen, maar andere pittige kaas mag natuurlijk ook)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Halveer de grote uien en snijd ze in dunne schijfjes, of snijd (heel
bijzonder) bosuitjes klein inclusief het groen !
Fruit de ui op laag vuur in 3 eetlepels olijfolie.
Strooi er de bloem over.
Al roerend 10 minuten laten sudderen.
Warme bouillon toevoegen en zeer goed blijven roeren.
Met het deksel op de pan nog een kwartiertje zachtjes laten sudderen.
Beleg de stukken stokbrood met geraspte kaas en leg ze even op de BBQ of onder de gril.
Schenk de soep (heel erg heet) in kommen en bedek ze met met een sneetje (rogge) brood.

Serveertip

TIP
Snijd wat oud brood in blokjes en bak ze in 3 eetlepels olijfolie als
aanvulling

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten