Med Kanoom (Namaakjackfruitzaden)

  • Aziatisch, Nagerecht
  • 0-10 min.

Deel dit recept

Ingrediënten
225 gr gedroogde witte linzen 125 gr verse geraspte kokos 1/4 theelepel zout 450 gr suiker 5 eierdooiers een paar druppels jasmijnessence verse muntbladeren jasmijnbloemen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Week de linzen minstens 12 uur in water, kook ze daarna in een stomer en prak ze met een vork fijn. Laat de geprakte linzen afkoelen en vermeng ze daarna met de gemalen kokos, het zout en 150 gr suiker. Meng alles goed door elkaar en kneed daarna het mengsel in kleine balletjes ter grote van een druif. Klop de eieren een beetje op in een mengkom. Giet 375 ml water in een pan, doe de overgebleven suiker en de jasmijnessence erbij en breng het water aan de kook; blijf roeren tot de suiker is opgelost. Temper het vuur en hou de siroop tegen het kookpunt. Doop de linze'duiven' in de eierdooier en zorg dat ze helemaal bedekt zijn met ei, kook ze dan 5 minuten in de siroop. Leg ze dan op een metalen druiprek en laat ze afkoelen. Leg ze minstens 30 minuten in de koelkast voor ze op te dienen en versier ze met de verse muntbladeren en de jasmijnbloemen.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

lekkerkoken1 avatar
lekkerkoken1

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten