1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Lamsbout.

Lamsbout.

Door: remy85

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 20-02-2002

Ingrediënten 4 personen


1 ui, 1 teentje knoflook, 1 takje peterselie, 1 takje selderij, 1 laurierblad, 6 peperkorrels, 1 theel. rozemarijnnaaldjes, 2 dl. rode wijn, 750 g lamsbout, zout, peper, 1 theel. tijmblaadjes, 100 g boter, 1 bekertje zure room.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De ui pellen, snipperen en in een grote kom doen.De knoflook pellen en erboven uitpersen.Voeg laurier, peperkorrels, rozemarijn en wijn toe.Hierboven peterselie en selderij fijnknippen.Het vlees inwrijven met zout en peper en in de marinade leggen.Het vlees ? 3 uur laten staan en af en toe keren.Het vlees uit de marinade nemen en laten uitdruipen.Het vlees met keukenpapier droogdeppen en met tijm bestrooien.

Bereidingswijze

In een braadpan de boter verhitten en hierin het vlees rondom in ? 15 min. bruinbraden.Hierboven de marinade zeven.Het vlees met het deksel op de pan in ? 1 uur gaarstoven.Intussen een schaal voorverwarmen en hierop het vlees leggen.Roer de zure room door de jus en doe het over in een juskom.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van remy85
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top