Runderstoofpot

  • Russisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 20-02-2002

Zarkoye; een mooie, ouderwetse Russische schotel.

Deel dit recept

Ingrediënten
300 gr. mager rundvlees
5 midelgrote aardappels

1 ui
2 eetl. boter
1 winterwortel
1 peterseliewortel
1
selderiewortel
2 teentjes knoflook
1 eetl. zure room
1 eetl.
fijngehakte dille
1 eetl. fijngehakte peterselie
zout
peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Voorbereiding

Schil de aardappelen, snij ze in blokjes en bak
ze in boter tot ze goudbruin zijn.
Snij de ui klein en de winterwortel
in blokjes en bak ook deze in boter goudbruin.
Snij het vlees in blokjes
en bak het in boter goudbruin.

Bereidingswijze

Doe alles in een stenen ovenschaal, behalve de
zure room en de dille en peterselie.
Schenk er wat bouillon overheen
en zet het in een voorverwarmde oven van ca 200 graden.
Laat het in
ongeveer 30 minuten gaarstoven.
Doe er, 10 minuten voor de eindtijd,
de zure room doorheen en bestrooi het met de dille en peterselie.

Serveertip

Serveer met een salade van verse groenten met
zuurkool en augurken en groene kruiden!
Prijatnovo appetita

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten