1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Mosterdsoep
  5. mosterdsoep

mosterdsoep

Door: mirjamkoebrugge15

  • Internationaal, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-02-2002

Ingrediënten 4 personen


25 gr. Boter
25 gr. Meel
1 ei dooier
175 ml. slagroom
3 eetlepels grove mosterd
2 eetlepels gembersiroop
1,5 boullion tablet
675 ml. water
peper en zout
gerookte kipfilet


Verder heb je nodig


Mengschaal
Soeppan
garde


Een zachte licht gebonden mosterdsoep. Gevuld met gerookte kip.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Meng in de mengkom het eidooier, de mosterd, de gembersiroop en de slagroom door elkaar. Laat dit staan.

Bereidingswijze

Laat de boter smelten en voeg hieraan de bloem toe. Laat dit even goed aanzetten. Voeg hier langzaam het water aan toe en laat dit even koken. Voeg hier de bouilliontabletten aantoe. De soep mag nu niet meer koken. Zodra de tabletten zijn opgelost, langzaam het mosterdmengsel toevoegen. Goed roeren. DE SOEP MAG NIET MEER KOKEN:

Serveertip

Leg onder in de soepkop de in stukjes gesneden gerookte kipfilet. Voeg hier de soep aan toe en bestrooi de soep met waterkers.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mirjamkoebrugge15
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top