Witte chocolademousse

  • Belgisch, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-02-2002

iets anders dan de gewone chocolademousse ingezonden door Vifke

Deel dit recept

Ingrediënten
200 gr witte chocolade, 1/4 l slagroom, 2 eetlepels rum, 6 eieren, 2 eetlepels warm water, 2 zakjes vanillesuiker 12 ge gelatine
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
warmwaterbad,mixer

Bereidingswijze

Laat de gelatine weken in koud water. Breek de chocolade in stukjes, voeg 1 dl slagroom en rum bij. Plaats in een warmwaterbad en laat de chocolade smelten. Knijp de gelatine uit en laat oplossen in de warme chocolademassa. Klop de eierdooiers met de vanilleuiker en warm water tot een creme.Gebruik de mixer hiervoor. Voeg het chocolademengsel bij de eierdooiers. Laat afkoelen tot het mengsel begint te stijven. Klop de eiwitten en de slagroom afzonderlijk stijf. Schep de eiwitten en de slagroom onder de chocolademassa. Laat verder opstijven. Laat opstijven in een grote kom. Haal met een eetlepel of ijsschep porties uit de witte chocolademousse en schik op een bordspiegel. Versier met cacaopoeder, geroosterde amandelen, geconfijt fruit of chocoladeschilfers (fondant,melk, of witte chocolade)

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten