Truffelcake

  • Belgisch, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 20-02-2002

Mmmmmmm zeer lekkerrrrrrrr

Deel dit recept

Ingrediënten
voor de cake:
150 g bloem-
50 g boter, gesmolten-
2 eieren-
5 el melk-
100 g suiker-
2 el gemalen hazelnoten-

om te bestrijken:
100 g boter-
80 g suiker-
50 g pure chocolade, gesmolten au bain marie-
2 el Amaretto-
chocolade schilfers-






Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Voorbereiding

- Verwarm de oven voor tot 175?C.

Bereidingswijze

- Meng de melk met de suiker, eierdooiers en de boter, klop dit tot U een lichtgele massa verkrijgt.

- Voeg de bloem toe en klop goed onder elkaar, roer er tenslotte de stijfgeklopte eiwitten onder.

- Giet het deeg in een rechthoekoge vorm en bak zo'n 45 minuten.

- Laat de cake volledig afkoelen.

- Plet tenslotte 100 g boter met een vork tot deze zacht is, voeg er de suiker, amaretto en de gesmolten chocolade onder, meng goed.

- Bestrijk hiermee onmiddelijk de afgekoelde truffelcake en strooi er chocolade schilfers over.

Serveertip

- Even in de koelkast en klaar voor...

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten