CHOCOLADEMOUSSE MET SINAASAPPEL

  • Belgisch, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 20-02-2002

Een geslaagde variatie van een klassieker met een beetje sinaasappelrasp!Wel een dag voordien klaarmaken : ingezonden door Vifke

Deel dit recept

Ingrediënten
Per persoon :
1 reep pure chocolade (cf. pak van Cote d?Or 400 gr) -
1 soeplepel fijne suiker-
1 ei -
vermenigvuldigd met het aantal personen-
De rasp van 1 sinaasappel

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Het sap van 1 sinaasappel (als je een mousse maakt voor 8 personen. Zoniet, deel je de portie)
Laat de chocolade met het sinaasappelsap smelten op een zacht vuurtje, haal de pan van het vuur en voeg de suiker, het eigeel en de rasp toe. Klop de eieren stijf tot sneeuw, voeg ze voorzichtig toe aan het mengsel

Serveertip

en laat het minimaal 6 uur opstijven in de koelkast.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten