1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. CHOCOLADEMOUSSE MET SINAASAPPEL

CHOCOLADEMOUSSE MET SINAASAPPEL

  • Belgisch, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 20-02-2002

Ingrediënten


Per persoon :
1 reep pure chocolade (cf. pak van Cote d?Or 400 gr) -
1 soeplepel fijne suiker-
1 ei -
vermenigvuldigd met het aantal personen-
De rasp van 1 sinaasappel



Een geslaagde variatie van een klassieker met een beetje sinaasappelrasp!Wel een dag voordien klaarmaken : ingezonden door Vifke

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Het sap van 1 sinaasappel (als je een mousse maakt voor 8 personen. Zoniet, deel je de portie)
Laat de chocolade met het sinaasappelsap smelten op een zacht vuurtje, haal de pan van het vuur en voeg de suiker, het eigeel en de rasp toe. Klop de eieren stijf tot sneeuw, voeg ze voorzichtig toe aan het mengsel

Serveertip

En laat het minimaal 6 uur opstijven in de koelkast.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top