1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Lasagne
  6. Lasagne van chocolade met vanilleroomijs

Lasagne van chocolade met vanilleroomijs

  • Belgisch, Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 20-02-2002

Ingrediënten


120 g chocolade puur, 1 dl room, 120 g chocolade (witte chocolade), 8 bolletjes vanille-ijs, 50 g rozijntjes, 2 cl rum, 4 eetlepels frambozencoulis,
4 eetlepels mangocoulis, 20 g frambozen , 4 takjes appelmunt



Een feestdessertje.......
lasagne van chocolade met vanilleroomijs en rozijnen in rum

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Smelt de witte chocolade en laat de rozijnen weken in de rum.

Bereidingswijze

Roer het roomijs, de room en de witte chocolade met de rozijnen om tot een gladde massa. Verdeel deze massa in ronde vormpjes en laat harden in de diepvries.

Smelt de fondantchocolade en maak met een spatel 12 ringen op boterhampapier.

Haal het roomijs uit de vormen en snijd ze in tweeen. Maak een torentje met afwisselend roomijs en chocoladeringen.



Serveertip

Werk af met de frambozen en de munt, en dien op met de frambozencoulis en de mangocoulis.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top