1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Chocoladeschuim

Chocoladeschuim

  • Belgisch, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 20-02-2002

Ingrediënten


1 reep pure chocolade (zoals de repen van een staaf van 400g)-
1 ei -
1 soeplepel fijne suiker



Een heuse lekkernij voor uw kinderen en uw gasten ! Bereid het chocoladeschuim een dag voordien, want het moet ongeveer 6 uur kunnen opstijven in de koelkast.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bezuinig niet op de kwaliteit van de chocolade, het resultaat zal des te lekkerder zijn.
Laat de chocolade smelten met een beetje slagroom op een heel zacht vuur.
Neem de pan van het vuur, voeg het eigeel toe, meng goed en voeg de suiker toe.
Klop het eiwit zeer stevig tot sneeuw en lepel het met kleine hoeveelheden door het mengsel.
Stort het chocoladeschuim in een mooie kom, zet deze in de koelkast en klaar is kees!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top