1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Walnootbonbons

Walnootbonbons

  • Internationaal, Tussendoortje
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 20-02-2002

Ingrediënten


1 mespuntje zachte boter, 25 gram suiker, 50 gram gehakte walnoten, 200 gram
marsepein, 50 gram gezeefde poedersuiker,
1-2 eetlepels rum, 100 gram melkcouverture, wat santen, 12 tot 13
walnoothelften.



Madenvrije ;-))) Chocolade Walnootbonbons Heel Speciaal voor een van de leerlingen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de boter en de suiker totdat de massa bruin begint te worden en de
suiker is opgelost. Voeg de gehakte walnoten toe en verhit het mengsel al
roerend tot het bruin genoeg is. Verdeel dit over een bakblik en verkruimel
de afgekoelde massa met een deegroller. Vermeng de marsepein met de gezeefde
poedersuiker en de croquante massa. Rol dit ca 1 cm dik op gezeefde
poedersuiker uit en snijd het in 2 x 2 cm grote vierkanten. Snijd de
melkchocolade fijn en roer hem met santen au-bain-marie romig. Doop de
marsepeinvierkantjes helemaal in de couverture, haal ze er met een klein
vorkje uit en laat ze uitlekken. Schik de vierkantjes op bakpapier en
garneer ze met een vierde van een halve walnoot.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top