bladerdeeg met asperge en gerookte zalm

  • Internationaal,
  • 30-60 min.

Lekker als het weer tijd is voor verse asperges of als voorgerecht tijdens het paasmenu.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
-4 plakken bladerdeeg,-1 losgeklopt ei,-4 vers gekookte asperges,-4 plakken gerookte zalm,-frissee-sla,-dilledressing.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-zet alle mogelijke materialen,gereedschappen en grondstoffen van te voren klaar,-ontdooi de plakken bladerdeeg,-bestrijk een plak bladerdeeg met water,leg de andere er bovenop,-snij ze doormidden,bestrijk ze met het losgeklopt ei en bak ze krokant af in een oven,-kook de asperges,-maak de dilledressing.

Bereidingswijze

-snij de afgekoelde asperges doormidden,leg de twee helften naast elkaar en rol er een plak gerookte zalm omheen,-snij het krokant gebakken bladerdeeg in twee helften,-verdeel de bodems over vier borden,-leg op elke bodem een beetje frisseesla,-leg de asperge/zalm rolletjes er op,-giet er een beetje dilledressing overheen,-leg er weer een beetje frissee bovenop en vervolgens de deksel,-versier het bord naar inzicht.

Serveertip

Met een heerlijk glas droge witte wijn.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

kokenmetluigi avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten