bladerdeeg met asperge en gerookte zalm
- Internationaal,
- 30-60 min.
Lekker als het weer tijd is voor verse asperges of als voorgerecht tijdens het paasmenu.
Ingrediënten 4 recipe.people
-4 plakken bladerdeeg,-1 losgeklopt ei,-4 vers gekookte asperges,-4 plakken gerookte zalm,-frissee-sla,-dilledressing.Voorbereiding
-zet alle mogelijke materialen,gereedschappen en grondstoffen van te voren klaar,-ontdooi de plakken bladerdeeg,-bestrijk een plak bladerdeeg met water,leg de andere er bovenop,-snij ze doormidden,bestrijk ze met het losgeklopt ei en bak ze krokant af in een oven,-kook de asperges,-maak de dilledressing.
Bereidingswijze
-snij de afgekoelde asperges doormidden,leg de twee helften naast elkaar en rol er een plak gerookte zalm omheen,-snij het krokant gebakken bladerdeeg in twee helften,-verdeel de bodems over vier borden,-leg op elke bodem een beetje frisseesla,-leg de asperge/zalm rolletjes er op,-giet er een beetje dilledressing overheen,-leg er weer een beetje frissee bovenop en vervolgens de deksel,-versier het bord naar inzicht.
Serveertip
Met een heerlijk glas droge witte wijn.