Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Tartaar van kalfsvlees met zwezerik en tong

Tartaar van kalfsvlees met zwezerik en tong

Door: jos_v_p

  • Internationaal Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-02-2002

Ingrediënten 4 personen


In stukken gesneden groenten (bleekselderij, prei, wortel, ui)
korianderzaadjes
peperkorrels
1 blaadje laurier
120 g kalfszwezerik, gegaard en gepeld, in 4 stukken verdeeld
4 dl kalfsfond
200 g kalfsvlees voor tartaar (haas, lende, staartstuk)
1 klein sjalotje, fijngesneden
1 el fijngesneden bieslook
fleur de sel, witte peper uit de molen
frituurolie
tempuramix
panko, broodkruim of paneermeel
12 mooie dunne plakjes kalfstong (gepekeld en gekookt)
wat frisee-sla, in stukken geplukt
bieslook
voor de basilicumvinaigrette:
1 bosje basilicum (zonder stelen)
2-3 el witte wijnazijn
6-8 el olijfolie
zout, peper



En basilicumvinaigrette

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng water aan de kook met hierin de in stukken gesneden groenten, korianderzaadjes, peperkorrels en een blaadje laurier, leg de zwezerik erin en laat deze 8-10 min. pocheren. Haal de zwezerik uit de pan, laat hem iets afkoelen en verwijder het vliesje. Snijd de zwezerik in 4 stukken. Laat de kalfsfond sterk inkoken. Snijd het kalfsvlees met een scherp mes in kleine stukjes. Roer de sjalot en bieslook erdoor en breng de tartaar op smaak met fleur de sel en peper. Pureer voor de vinaigrette de basilicum met azijn en olijfolie in de Blender. Breng de vinaigrette op smaak met zout en peper. Verhit de frituurolie tot 175?C. Bereid het tempurabeslag volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Haal de stukken zwezerik door het tempurabeslag en vervolgens door het broodkruim. Frituur de zwezerik in de hete olie krokant en lichtbruin.

Serveertip

Snijd de tongplakjes bij, dat wil zeggen: verwijder de grote achterkant (eventueel klein snijden en mengen met de tartaar). Leg de plakjes tong op de borden. Leg de tartaarmix met behulp van de ring op de borden. Meng de frisee-sla met een deel van de vinaigrette en leg wat sla op de tartaar. Schenk de rest van de dressing en de warme ingekookte kalfsfond om het gerecht. Garneer met de gefrituurde zwezerik en bieslook en strooi er wat fleur de sel over.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jos_v_p
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top