omgekeerd tomatentaartje

  • Italiaans, Voorgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 19-02-2002

zomers voorgerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
6 rijpe tomaten, 1 el olijfolie, 4 plakjes bladerdeeg, 1 takje tijm, zout, peper 1el bloem.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
lage taartvorm, aluminiumfolie

Bereidingswijze

Oven voorberwarmen op 200 gr.
Tomaten wassen drogen en halveren.
In taartvorm olie schenken, knoflook pellen en erboven uitpersen.
Tomaten met de snijkant naar beneden op de bodem van de vorm leggen.
Afdekken met folie, met een vork wat gaatjes prikken in de folie en in het midden van de oven ca. 20 min. verhitten.
Uit de oven nemen ( oven aan laten staan ) en overtollig vocht voorzichtig afgieten.
In de vorm 15 min laten afkoelen.
Bladerdeeg in 5 min laten ontdooien aanrecht bestuiven met de bloem.
Bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot een ronde lap.
Bladerdeeglap over de tomaten leggen en lang de rand iets aandrukken.
Tomatentaart in de oven in 30 min. bruin bakken.
Ronde schaal op de taartvorm leggen en de taart keren en uit de vorm laten komen.
Bestrooien met peper en zout en de tijmblaadjes.
Eventueel nog wat olijfolie erover sprenkelen.

Serveertip

geef er een friseesalade bij en ciabatta met kruidenboter

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten