Erwtensoep
- Belgisch, Soep
- 10-20 min.
- Geplaatst op 19-02-2002
erwtensoep word dan wel lekkerder als hij een dagje staat deze verse soep van diepvries erwtjes mag er ook best zijn
Bereidingswijze
stapel de spekplakjes snijd ze klein en haal ze los bak ze in de soeppan knapperig neem ze uit de pan en bewaar ze snipper de ui zonder dat deze gaar klueren schenk de fond tot 6 dl. aangevuld met water erbij en breng aan de kook voeg de erwten toe en kook het 5 min. zachtjes pureer de soep met de staafmexer of door een zeef verwarm de soep weer en breng 'm op smaak met zout en peper snijd de rookworst in reepjes de prei in dunne ringen en roer dit met de wortel en knolselderij julienne bij de xoep kook de soep nog 3 men. door knip wat peterselie fijn verdeel de soep en strooi de speklapjes en wat peterselie erover
Serveertip
lekker met roggebrood met boter
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties