1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Gorgonzolasaus

Gorgonzolasaus

Door: lielsje

  • Italiaans, Saus/dressing
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 19-02-2002

Ingrediënten 4 personen


200 gram milde gorgonzola, 1 beker slagroom, 100 gr. mager doorregen gerookt spek in blokjes gesneden, vers gemalen zwarte peper, 1 eetl. boter of margarine.


Gorgonzolasaus
Gorgonzolasaus
Gorgonzolasaus
Gorgonzolasaus

Lekkere pastasaus, ook heerlijk over broccoli, bloemkool, spruitjes en sperziebonen.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Gorgonzola in stukken snijden

Bereidingswijze

Rooster de spekblokjes kort en op hoog vuur in de boter. Pan van het vuur nemen en de beker slagroom erin gieten. Daarna de gorgonzola toevoegen en deze op laag vuur en onder roeren langzaam laten smelten. Laat de saus niet meer koken! Pas na het opdienen vers gemalen zwarte peper erover strooien.

Serveertip

Serveren met spaghetti of tagliatelli, maar ook heerlijk over verschillende groentes.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lielsje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top