1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. gehakt-bloemkoolschotel a la stroganoff

gehakt-bloemkoolschotel a la stroganoff

Door: gravendeel

  • Italiaans, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-02-2002

Ingrediënten 4 personen


1250 gr. aardappelen
zout, peper
1 grote bloemkool
1 ui gesnipperd
boter
400 gr. stroganoff gehakt
2 dl. creme faiche
25 gr. geschaafde amandelen
50 gr. geraspte kaas
1 zakje stroganoffsaus



Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze

Schil en kook de aardappelen ca. 20 minuten.
verdeel de bloemkool in roosjes.
kook de bloemkoolroosjes in ca. 10 minuten gaar, zout naar smaak toevoegen.
rul het gehakt en bak hierbij de uisnippers ca. 5 minuten mee.
roer de stroganoffsaus glad in 1,5 dl. water.
voeg dit bij het gehaktmengsel en voeg hier ook 1 dl. creme fraiche aan toe.
giet de aardappels af en voeg hierbij de bloemkool, stamp dit alles fijn en voeg de rest van de creme faiche er bij.
vet de Ovenschaal in en schep de helft van de puree erin.
verdeel hierop het gehakt mengsel en daar bovenop de rest van de puree.
strooi de amandelen en de kaas erover heen en bak het in 30 minuten gaar en goudbruin.

Serveertip

Tip 1 vervang de aardappelen door puree uit de vriezer en vervang de bloemkool ook door bloemkool uit de vriezer, werkt sneller en de ovenschotel word minder vochtig.
tip 2 ovenschotel smaakt ook lekker met extra champignons.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gravendeel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top