Beenham met whiskey en honing

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 18-02-2002
  • Beenham met whiskey en honing

    Beenham met whiskey en honing

    Beenham met whiskey en honing

Vraag uw slager om kleine beenhammetjes of om beenham aan een stuk. Aan dit gerecht hangt de geur van de de Zuidelijke Staten van Amerika. De daar zo populaire 'hominy grits'-een grove maisbrij-is hier vervangen door polenta. Maar mocht u naar Breda gaan dan komt u dit gerecht ook tegen in restaurant de Beyerd.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 beenhammetjes
1 liter groente-of kippenbouillon
2 borrelglazen Amerikaanse (bourbon) whiskey
8 eetlepels zonnebloemolie
4 eetlepels bloemenhoning
1 eetlepel chilipoeder
250 gram sjalotjes
4 takjes rozemarijn
peper uit de molen
zout naar smaak
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de groente-of kippenbouillon in een soeppan en laat de beenhammetjes er 45 minuten in bubbelen. Haal de hammetjes uit de pan en laat ze afkoelen. Meng whiskey, olie, chilipoeder en honing in een grote kom en laat de hammetjes er 1-2 uur in marineren; draai ze af en toe eens om.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de sjalotjes, schik de beenhammetjes in een vuurvaste schaal, begiet ze met de marinade en leg de sjalotjes rondom de hammen.Zet de schaal in de oven, draai de ovenstand naar 160 graden en laat de ham in ca. 30 minuten mooi egaal karameliseren; draai ze af en toe om. Leg de hammen op voorverwarmde borden, begiet ze met wat braadvocht en serveer ze met polenta (grof, gaargekookt of-gestoomd maismeel) en in boter gestoofde peultjes. Leg op elk hammetje een takje rozemarijn voor de aangename geur.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

jikke2 avatar
jikke2 25-07-2014

Hij gaat zo de oven in :>)

Handybrand avatar
Handybrand 23-03-2013

Ben dit recept nu aan het maken....heb groente bouillon gebruikt om de ham in te laten sudderen....Ik heb, met name omdat ik geen Amerikaanse Whiskey in huis had, hiervoor 12 jaar oude Glennlivet gebruikt voor in de marinade. De marinade is nu lekker aan het intrekken en ik kan niet wachten totdat ik de ham in de oven kan doen.... Het recept is simpel, qua ingrediënten denk ik dat he zeker in orde is......ik ben benieuwd!

vdkubbe avatar
vdkubbe 27-12-2012

Hallo, zo`n bubbelend beenhammetje lijkt me wel wat.Ik ga je recept zeker uit proberen groeten Anneke

bezemsteeltje avatar
bezemsteeltje 27-12-2012

Dank je!

HelgaThijsen avatar
HelgaThijsen 23-12-2012

ben hem nu aan het maken, ziet er lekker uit

ArualB avatar
ArualB 23-12-2012

Heb hem meegenomen, dank je wel.

Thomverv avatar
Thomverv 13-12-2012

Wat een topper. En van de bouillon heerlijke soep gemaakt. Groeten thomas

suzie-one avatar
suzie-one 21-02-2012

lijkt me lekker!!

karin11213 avatar
karin11213 28-11-2011

lijkt me lekker, neem het mee. Dank je wel

Juud88 avatar
Juud88 18-08-2010

Vandaag gemaakt Kost idd wat tijd maar is het helemaal waard Heerlijk! Mijn vriend is er helemaal weg van (net als ik trouwens)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten