Gevulde paprika met notenpilaf

  • Turks, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-02-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 groene paprika's
4 sjalotjes
6 takjes verse kruiden (oregano,rozemarijn,peterselie)
1 theelepel paprikapoeder
1 ei
200g rundergehakt
zout,peper
2 tomaten
1 kruidenbouillonblokje
3 eetlepels olijfolie
2 dl droge witte wijn
100 gram turkse rijst
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Een ovenschaal.

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 180 graden (hetelucht 160 graden)

Bereidingswijze

Was de paprika's,snij de kapjes eraf en verwijder de zaadlijsten.Snij van de onderkant een dun plakje,zodat ze rechtop staan.
Pel en snipper de sjalotjes.
Was en verwijder harde steeltjes en hak de kruiden fijn.
Meng de helft van de sjalotjes,kruiden,paprikapoeder en ei door het gehakt.Breng goed op smaak met zout en peper.
Vul de paprika's met het gehaktmengsel en dek af met de paprikakapjes.Zet de paprika's in een ovenschaal.
Was en snij de tomaten in kleine stukjes.
Los het bouillonblokje op in 1 liter heet water.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de tomaat op een hoog vuur ca.1 minuut.
Schenk 1 dl wijn en 2 1/2 dl kruidenbouillon over de tomaat en laat het ca. 3 minuten doorkoken.
Verdeel het tomatenmengsel tussen de paprika's in de ovenschaal.Laat de paprika's midden in de oven in ca.25 minuten gaar worden.
Bak de rest van de sjalotjes in de rest van de olijfolieglazig.
Schenk de rest van de wijn en de bouillon geleidelijk bij de rijst.
Laat de rijst op een laag vuur gaar en droog koken.
Garneer met extra peterselie.

Serveertip

Serveer de paprikaschotel met de rijst en een frisse salade.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten