1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Gebak
  5. Apfelstrudel
  6. apfelstrudel

apfelstrudel

  • Oostenrijks, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-02-2002

Ingrediënten


* 6 bladen bladerdeeg
* 1 kg zure appels (goudrenetten)
* rozijnen (aantal naar behoefte)
* gehakte amandelen (aantal naar behoefte)
* 250 - 500 gr. abrikozenjam
* citroensap
* melk
* suiker
* ei
* rum
* een aantal eetlepels paneermeel


Verder heb je nodig


Oven
grote kom
aardappelschilmesje
deegroller
bakvrijpapier
grote lepel om te mengen


Tradioneel appelgebak wat warm gegeten wordt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voor verwarmen op 175 graden

appel schillen en in dunne plakjes snijden
met citroensap besprenkelen om verkleuren te voorkomen
Rozijnen, amandelen, suiker, rum en Paneermeel toevoegen en goed door elkaar roeren


Bereidingswijze

Bladerdeeg uitrollen,(kan met deegroller)
zodat er een groot vlak ontstaat.
Belangrijk is dat er geen gaten in het deeg zijn!
De vulling in een langwerpige strook op het deeg leggen.
De zijkanten van het deg met eiwit bestrijken (zodat het goed blijft plakken), en het deeg dichtmaken, zodat er zich een gesloten rol vormt.
De strudel kan met deegresten versierd worden. Het bladerdeeg met een mengsel van eigeel en melk bestrijken.



Dit recept is te vinden in:

Serveertip

De strudel moet in de oven totdat het een goudgele kleur heeft gekregen.
PAS BIJ HET OPPAKKEN VAN DE STRUDEL OP DAT HIJ NIET BREEKT.



Het beste gaat het met bakpapier, waarbij de strudel zo van het papier afgeschoven kan worden.
Warm serveren, met op het bordje voor de liefhebbers slagroom..












Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van doorn01


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van doorn01
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top