Mosselmaaltijd met bier

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 17-02-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 bakken zeelands roem verse mosselen a 2 kilo
2 eetlepels olijfolie
1 zak mosselgroente
2 flesjes witbier
1 zak vlaamse frites
2 zakken gemengde sla
6 eetlepels sladressing naturel
half flesje mosterdsaus
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Frituurvet verhitten.
Mosselen goed onder koud stromend water afspoelen.
Geopende mosselen met bolle kant tegen aanrecht tikken.
Als mossel neit sluit, deze weggooien.
In twee grote diepe pannen olie verhitten.
Groenten in pannen verdelen en ca. 2 minuten fruiten.
Aan idere pan flesje bier en 2 kilo mosselen toevoegen.
Mosselen ca. 7 minuten afgedekt koken tot alle schelpen open zijn.
Tussentijds pan even omschudden.
Intusen frites frituren volgens gebruiksaanwijzing.
Sladressing door sla mengen.
Mosselen serveren met sla, frites en mosterdsaus.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten