Gevulde courgette

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 10-20 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Twee courgettes, zout, olie, 1 ui, paar champignons, Italiaanse keukenkruiden, scheutje gezeefde tomaten, peper, geraspte kaas
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

De courgettes in de lengte halveren en uithollen, ui in stukjes snijden, champignons in plakjes, oven voorverwarmen tot 175 graden

Bereidingswijze

De courgettes met zout bestrooien en omgekeerd laten uitlekken. In een beetje olie de ui fruiten. De champignons toevoegen en de Italiaanse keukenkruiden naar smaak. Samen 2 minuten bakken. Een scheutje gezeefde tomaten, zout en peper toevoegen. Vijf minuten latens toven samen met een deel van het courgettevlees. Vul de courgette met dit prutje en bestrooi het met geraspte kaas. Leg de vier halve courgettes in een beboterde ovenschaal en zet de schaal ongeveer 10 minuten in de oven.

Serveertip

Lekker met (Pandan)rijst of gebakken krielaardappeltjes

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

webjuf avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten