Gevulde courgette
- Nederlands, Bijgerecht
- 10-20 min.
Ingrediënten 2 personen
Twee courgettes, zout, olie, 1 ui, paar champignons, Italiaanse keukenkruiden, scheutje gezeefde tomaten, peper, geraspte kaasVoorbereiding
De courgettes in de lengte halveren en uithollen, ui in stukjes snijden, champignons in plakjes, oven voorverwarmen tot 175 graden
Bereidingswijze
De courgettes met zout bestrooien en omgekeerd laten uitlekken. In een beetje olie de ui fruiten. De champignons toevoegen en de Italiaanse keukenkruiden naar smaak. Samen 2 minuten bakken. Een scheutje gezeefde tomaten, zout en peper toevoegen. Vijf minuten latens toven samen met een deel van het courgettevlees. Vul de courgette met dit prutje en bestrooi het met geraspte kaas. Leg de vier halve courgettes in een beboterde ovenschaal en zet de schaal ongeveer 10 minuten in de oven.
Serveertip
Lekker met (Pandan)rijst of gebakken krielaardappeltjes