1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. fazantfilet met ananas

fazantfilet met ananas

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 17-02-2002

Ingrediënten 4 personen


2 fazantfilets * vetstof * peper/zout * sap van 1 citroen * blik (6)ananasschijven op siroop * diverse slasoorten (naar eigen keuze/smaak) * 4 kersttomaatjes *1 glas Calvados



Lekkere starter

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De diverse slasoorten wassen en schikken op een bord * 2 schijven ananas fijn snijden.

Bereidingswijze

Fazantfilets kruiden met peper/zout en bakken in vetstof* Als de filets bijna gaar gebakken zijn, citroensap,ananassap, glas Calvados en de fijn gesneden ananas toevoegen * Verder laten inkoken tot filets klaar zijn * Filets in stukken snijden, schikken op bord met de sla en overgieten met het braadvocht * De 4 resterende ananasschijven even bakken in wat boter * Op het bord schikken met daarin een kersttomaatje

Serveertip

Gewoon lekker met een stukje (frans) brood.
De toevoeging van citroen&ananassap geeft je een heerlijke vinaigrette.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van andreboels


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van andreboels
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top