1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Internationale keuken
  5. Clafoutis
  6. Clafoutis

Clafoutis

  • Internationaal, Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 17-02-2002

Ingrediënten


3 eetlepels bloem - 3 eetlepels suiker - 3 eieren - 3,5 dl melk - 1 eetlepel bruine rum - zout - 1 eetlepel boter - 1 eetlepel olie - In het kersenseizoen: 1 kg ontpitte kersen : Buiten het kersenseizoen: 1 kg dun gesneden geschilde schijfjes appel



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe in en kom de bloem de suiker en een snuifje zout. Werk de eieren er al kloppend een voor een door. Dan langzaam de melk. Blijf kloppen om een licht en soepel beslag te verkrijgen. Voeg de olie en de rum toe. Laat het beslag rusten gedurende de tijd die U nodig heeft om de vruchten klaar te maken. Beboter een vlavorm van 20 cm doorsnee en geef hier het beslag in. Zet hierin de kersen of de schijfjes appel en schuif de vorm in een oven van 175 graden C. Laat de vorm hier 40 a 45 minuten in. Verlaag de temperatuur na 20 minuten. Om te zien of de clafoutis klaar is steken we er met een breinaald in, als deze er schoon uitkomt is hij goed. Laat hem in de vorm bijna geheel afkoelen, haal hem dan uit de vorm en strooi er wat suiker over



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerkoken1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerkoken1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top