Mongoolse hotpot

  • Chinees,
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 17-02-2002

Een soort fondue

Deel dit recept

Ingrediënten
  • 100 gr. spinazie
  • 1/4 Chinese kool
  • 100 gr. shii-take paddestoelen

  • 2 bosuitjes
  • een stukje gemberwortel (ca. 1 cm.)
  • 10 takjes verse
    koriander
  • 300 gr. lamsbout zonder been
  • 1 eetl. pindakaas
  • 1/2
    eetl. sojasaus
  • 1/2 eetl. droge sherry
  • 1/2 theel. chilipoeder

  • 1 theel. suiker
  • 1 l. kippenbouillon
  • 1 teentje knoflook

  • 50 gr. mihoen
  • Boodschappen bestellen
    Benodigdheden

    Voorbereiding

    Was de spinazie en laat ze uitlekken.
    Snijd de Chinese kool in
    repen, de shii-take in plakjes en de bosuitjes in smalle ringetjes.

    Schil de gember en hak hem fijn.
    Knip de koriander fijn.
    Snijd
    het vlees in dunne plakjes.
    Roer een sausje van pindakaas, sojasaus,
    sherry, chilipoeder, suiker en 1 eetlepel heet water en verdeel het sausje
    over 2 kleine kommetjes.

    Bereidingswijze

    Breng in een fonduepan de kippenbouillon aan de kook.
    Pers de
    knoflook erboven uit en voeg de gember, de bosuitjes en de koriander
    toe.
    Verdeel het vlees, de groenten en de paddestoelen over verschillende
    schalen.
    Laat ieder zijn/haar vlees, de groenten en de shii-take in
    een Chinees fondue-netje aan tafel in de bouillon gaar koken.

    Serveer het sausje er apart bij.

    Serveertip

    Voeg daarna de mihoen en eventuele overgebleven groenten aan de
    bouillon toe en schenk de soep in kommen.
    Eet smakelijk !

    Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten