1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Keftedakia

Keftedakia

Door: liques_kookboek

  • Grieks, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 16-02-2002

Ingrediënten 8 personen


1 kleine ui, 250 gram kalfsgehakt, 1 eierdooier, 1 theelepel oregano, 1/2 theelepel paprikapoeder, 1/4 theelepel kaneelpoeder, 1 eetlepel tomatenketchup, 3 eetlepels paneermeel, zout, peper, 2 teentjes knoflook, 4 takjes peterselie, (2 takjes munt), 2 eetlepels bloem, 3 eetlepels (olijf)olie



Griekse gehaktballetjes

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ui pellen en snipperen. Knoflook pellen. Peterselie (en evt munt) fijnknippen.

Bereidingswijze

In kom ui, gehakt, dooier, oregano, paprikapoeder,ketchup, paneermeel, zoet en peper door elkaar mengen. Knoflook erboven uitpersen. Peterselie (en munt) erbij doen. Gehaktmengsel nogmaals goed kneden.Ca. 16 balletjes vormen, In diep bord bloem strooien. Gehaktballetjes door de bloem wentelen, zo dat alle balletjes er helemaal mee bedekt zijn. In koekepan olie verhitten en de balletjes in ca. 10 min. aan alle kanten bruin bakken.

Serveertip

De balletjes kunnen zowel warm als koud gegeten worden.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van liques_kookboek
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top