1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. scaloppa a la gorgonzala

scaloppa a la gorgonzala

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-02-2002

Ingrediënten 4 personen


1 kilo varkensvlees (b.v.filet of fricandeau)*1 bolletje verse knoflook*1/4 l slagroom*300 gr Gorgonzola*witte wijn*peper en zout*peterselie*bloem*olijfolie.



Varkensvlees in roomsaus met gorgonzolakaas

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Het vlees in dunne lapjes snijden en kruiden met peper en zout,daarna licht door de bloem halen.Een ruime hoeveelheid olie verhitten en het vlees om en om 10 min braden>Het vlees uit de olie halen en eventueel in de oven op een lage temp warmhouden.De olie iets laten afkoelen en de knoflook toevoegen.(niet te donker laten worden)De slagroom en de peterselie toevoegen,goed mengen en tegen de kook laten komen.Voeg nu de gorgonzola in brokken toe en goed roeren tot de kaas gesmolten is,voeg de wijn toe.Leg daarna het vlees in de saus en laat het geheel nog even sudderen,blijf wel roeren anders zet het vlees aan.

Serveertip

Serveren met een salade,patat of aardappelschijfjes en stol-of turks brood.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annie0710


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annie0710
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top