1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. luchtige aardappelpuree.

luchtige aardappelpuree.

Door: kokenmetluigi

  • Internationaal,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-02-2002

Ingrediënten 4 personen


-1 kg.aardappelen,-smaakstoffen waaronder nootmuskaat,-100 g.boter,-1 dl.melk,-1 losgeklopt ei.


Verder heb je nodig


Stamper of pureeknijper,grote houten lepel.


Lekkere en luchtige aardappelpuree.Veel mensen kennen het alleen van de stamppot,maar er is meer........

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet alle mogelijke materialen,gereedschappen en grondstoffen van te voren klaar,-schil de aardappelen en snij ze in vieren,-was het zetmeel er af,-klop het ei los in een bakje.

Bereidingswijze

-kook de aardappelen tot ze goed gaar zijn,-giet ze af en voeg de melk,boter en smaakstoffen toe,-stamp het geheel flink doorelkaar tot er een smeuige massa is ontstaan,-controleer of het op smaak is,voeg eventueel smaakstoffen toe,-roer er met een grote houten lepel of spatel de losgeklopte eierstruif doorheen zodat er een luchtige massa ontstaat.

Serveertip

In een schaaltje met een een extra klontje boter en een beetje paneermeel even gratineren,of er een rand van spuiten bij veel van mijn recepten.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kokenmetluigi
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top