1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Gehakt
  5. Balkan gehakt

Balkan gehakt

Door: lekkerkoken1

  • Internationaal,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 15-02-2002

Ingrediënten


500 g gehakt (bij voorkeur van lamsvlees; als het niet anders kan gewoon gehakt) - 4 tenen knoflook - 3 lepels gehakte peterselie - 2 sneden bruin brood - het sap van 1 citroen - 1 lepel bruine suiker - 1 ei - paprikapoeder, zout.



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verkruimel het brood zo fijn mogelijk, knijp er de knoflooktenen op uit, meng er met twee vorken of met de handen het vlees door, het ei, de peterselie, suiker, het citroensap, de paprikapoeder en het zout. Maak hiervan platte koekjes ter dikte van een hamburger. Roos ter deze koekjes, nadat u ze eerst met olie hebt in gesmeerd, aan beide zijden mooi bruin. In Bulgarije, waar dit gerecht vandaan komt, serveert men er fijn ge hakte jonge sjalotjes bij.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekkerkoken1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top