1. Home
  2. Recepten
  3. Harry Potter: Rock cakes

Harry Potter: Rock cakes

Door: olliebbommel

  •  , Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-02-2002

Ingrediënten


3 eieren, 1/4 kop melk, 1 kop zachte boter, 3 koppen bloem, 1.1/2 tl bakpoeder, 1 tl zout, 1/4 tl nootmuskaat, 3/4 kop suiker, 1 kop gedroogde aalbessen


Verder heb je nodig


Bakpapier


Kleine cakejes die op de bakplaat gebakken worden. Tip: Rock cakes worden keihard als je ze niet meteen na het bakken eet.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereidingswijze

De eieren met de melk mengen en de boter erdoor roeren.Bloem, bakpoeder, zout, nootmuskaat en suiker met elkaar mengen en vervolgens bij het eier-melkmengsel doen. Kneden tot het kruimelig wordt.De aalbessen erdoor roeren en dan het deeg in lepelgrote porties op de bakplaat (bekleed met bakpapier) verdelen (5 cm tussenruimte tussen de hoopjes).15 minuten bakken, of tot ze goudbruin zijn.

Serveertip

Serveren bij de thee.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van olliebbommel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top