Mie

  • Chinees, Bijgerecht
  • 10-20 min.

Zelf mie maken

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
1 kg bloem, ca 3,5 dl water, zout, maizena.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
deegrol ter dikte van een bezemsteel

Voorbereiding

Strooi de bloem vermengd met 1 theel. zout op het aanrecht, maak in het midden een kuil. Giet hier beetje voor beetje het water in, terwijl u constant het water door de bloem mengt. Als het water weer is opgenomen door de bloem, giet u er weer een scheutje bij tot een stevige bal deeg ontstaat.
Laat het deeg een 1/2 uur rusten onder een vochtige doek. (Verse mie moet voor het bereiden 10 min in warm water liggen om het overtollige bloem af te spoelen)

Bereidingswijze

Rol het deeg met de deegrol uit. Rol het deeg om de deegrol en trek deze er vervolgens uit. Druk het opgerolde deeg plat, waardoor het groter en dunner wordt. Rol het deeg met de hand terug en bestrooi met wat maizena. Rol het nu van de andere kant om de deegrol, blijf deze 4 handelingen doen tot de mie de gewenste dikte heeft bereikt. Rol het deeg op en snijd de rol in dunne reepjes.Koken: Breng in een pan ruim water aan de kook. Voeg de mie toe en breng opnieuw aan de kook. Haal de mie los met een vork en kook ze ca 5 min. tot beetgaar. d.w.z. als u de mie breekt en een wit puntje ziet, is de mie goed. Giet af in een vergiet laat uitlekken en serveer.

Serveertip

Voor gebakken mie meteen na het losmaken in het vergiet doen en afspoelen met koud water. Laat de mie afkoelen. Het lekkerste is als u de mie een dag van te voren kookt en de volgende dag verwerkt in een roergebakken gerecht.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

mathy48 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten