Chinese vogelnestjes
- Chinees, Bijgerecht
- 10-20 min.
Eetbare schaaltjes
Ingrediënten 4 recipe.people
200 gram aardappelen,( geen nieuwe ), 60 gram bloem, 3 dl olieBenodigdheden
2 in elkaar passende zeven met grove mazen.Voorbereiding
Schil de aardappelen, rasp ze grof en spoel ze onder koud water af. Laat ze goed uitlekken, dep ze droog en vermeng ze met de bloem.
Bereidingswijze
Smeer de 2 in elkaar passende zeven in met olie. Houd de zeef even in de olie. Leg dan in de grootste zeef 1/4 van het aardappelmengsel en druk dit goed aan. Druk nu de andere zeef erin. Verhit de olie om te frituren
Houd de twee zeven in de olie terwijl terwijl u ze goed tegen elkaar drukt tot de aardappelen bruin zijn. Haal de zeef uit de olie en laat goed uitlekken op keukenpapier. Druk het vogelnestje voorzichtig uit de zeven. Bak zo ook de volgende 3 nestjes. Houd ze, indien u ze gelijk wilt gebruiken, warm in de oven.
Serveertip
Deze vogelnestjes dienen als eetbare schaaltjes en kunnen met verschillende koude of warme gerechten gevuld worden